Betöltés...

Az Edelényi Kastélybarátok Körét azok az edelényi és a város környékén élő kultúrabarát polgárok hozták létre, akik szívügyüknek tekintik az épületegyüttes megújulását. Tagságunk mélyen meg van győződve arról, hogyha a barokk kor ezen építészeti gyöngyszeme visszakapja régi pompáját, akkor ez pozitív hatással lesz a ma még nehéz sorsú térségünkre is. A kastély fénykorában a hozzá tartozó birtokkal a környék központja volt, és tudjuk, ez a jövőben sem lesz másként.

A kastélyszigetet turisták ezrei keresik majd fel, hogy gyönyörködjenek a falképeken ábrázolt figurák bájában, és beleképzeljék magukat a régi korok, letűnt századok hőseinek helyébe. E múltidéző kirándulás lehetőséget ad majd arra is, hogy vendégeink itt töltve néhány órát vagy napot, megismerjék gyönyörű, lankás vidékünk más nevezetességeit is, miként élő kulturális örökségünket. Megtapasztalva vendégszerető polgáraink marasztalását, talán arra is sor kerül, hogy néhány vállalkozás nálunk letelepedve olyan termelési struktúrát honosítson meg, amely később mindannyiunk számára, akik itt élünk, kitörési ponttá válik.

Az Edelényi Kastélysziget ezért számunkra nem csak egy haló porából feltámadni remélt épület, hanem egyben a környék főnixmadara is. Minden tőlünk telhető eszközzel segítjük ezt a szakszerű munkát, az elkötelezett szakembereket. Erre invitáljuk azokat, akárhol éljenek is az országban, akik fontosnak tartják a magyar barokk építészet egyik elfeledett, gyönyörű emlékének újjászületését. 

Ha Önnek van bármilyen Edelényből, a kastélyból származó emléke, valaha hallott anekdotája, vagy bármiképp hasznosítható tudása, kincse, ossza meg velünk!

Kastélybarátok: Ambrusics Tibor, Bodó Eszter, Bohács Pál, Déry Andor, Gellai Józsefné, György Zoltánné, Hodossy Gyula, Juhász Andorné, Juhász Éva, Kachelmann Róbert, Kaczvinszki József, Kristóf Józsefné, Kundrák Imre, Kuzder Miklósné, Kuzder Rita, Laki Lukács László, Laki Lukács Lászlóné, Lengyel Andrea, Lengyel Gyuláné, Leskó János, Lipták András, Lipták Katalin, Molnár Istvánné, Pásztor Ilona, Szabó Józsefné, Tiszolczki Lászlóné, TiszolczkiTamás, Tóth Béla, Tóth Béláné, Tóth László, Vantuch Valéria, Varga Györgyné, Vaskó Sándor.